Dier ondersteunde Therapie  en Dier Ondersteunde Activiteiten

Dieren helpen mensen ontspannen, ze verminderen stress en verlagen de bloeddruk. Honden zijn sociale dieren, ze willen graag contact, ze voelen mensen aan en oordelen niet. Daarnaast spiegelen ze het gedrag van degene die met ze werkt. Daarom zijn honden heel geschikt om in te zetten bij therapie en activiteiten voor mensen. Onder andere in Amerika is er onderzoek naar gedaan en is men al veel verder met het inzetten van dieren bij therapie├źn. In Nederland begint de belangstelling voor Dier Ondersteunde Activiteiten en Dier Ondersteunde Therapie steeds meer toe te nemen.


De honden die bij Dogs and More worden ingezet, zijn uiteraard getrainde, goed opgevoede en gezonde dieren. Om kennis te maken met de honden kunt u in de menubalk "De Honden" aanklikken. Sommige activiteiten worden ondersteund door vrijwillgers met hun eigen honden.

1

 

Ik werk vraaggericht.


Enkele voorbeelden van wat er mogelijk is:


- Een demonstratie dogdance in een verpleeghuis.


- Een les met honden binnen een sociale vaardigheidstraining of agressie regulatietraining voor jongeren met gedragsproblemen. Met behulp van de honden wordt er spelenderwijs gewerkt aan onderwerpen als contact maken, iemand iets vragen, je eigen houding naar anderen.


- Ondersteuning tijdens een therapie om een kind te motiveren en te helpen ontspannen.

 

- Therapie en training voor kinderen en jongeren met ADHD en PDD-NOS. Met behulp van de honden kan er gewerkt worden aan het vergroten van het zelfvertrouwen, het plannen en organiseren van activiteiten en aanleren van sociale vaardigheden.

2

logo