Galen

Galen

 

Funny Guy Galen The Tender Tempest


Ras: Shetland Sheepdog (Sheltie)


Geboortedatum: 16 mei 2001


Galen is altijd vrolijk. Hij is een aanhankelijk, maar ook zelfstandig hondje. Galen is wel graag bij ons in de buurt. Ergens mee naar toe gaan, vindt hij dan ook heel gezellig.


Met Galen heb ik ruim 7 jaar met veel plezier behendigheid gedaan. Het leukste vond hij om ingewikkelde dingen te trainen, zoals bochten en wissels, een tunnel onder de schutting en dan goed opletten welk toestel hij moest nemen. Op een gegeven moment begon Galen behendigheid duidelijk minder leuk te vinden. Het vele springen ging hem ook moeite kosten. Daarom richten we ons alleen nog op Canine Freestyle.

Met Galen ben ik gaan dogdancen toen ik ongeveer 8 jaar geleden kennismaakte met deze sport.

Galen is erg leergierig en hij kent een heleboel kunstjes. Als ik voertjes en mijn clicker pak, staat hij al op 4 pootjes te springen. Lang concentreren was eerst lastig voor Galen, maar na veel en gericht trainen houdt hij tegenwoordig met gemak een hele routine zijn aandacht erbij. Het blijft een eigenwijs mannetje, die soms zomaar besluit iets anders te doen dan ik had gepland. Dat vraagt om improvisatievermogen van mijn kant.

Ik geef demonstraties met Galen en daarnaast doen we mee aan wedstrijden. We dansen in de Intermediate klasse bij de WCFO en Advanced klasse bij de NDDB.

 

 

Galen

 

Galen

 

Galen
Galen
logo