Rowyn

Rowyn

 

Zeppo Zvenska The Tender Tempest

 

Ras: Shetland Sheepdog (Sheltie)

Geboortedatum: 17 oktober 2009


Vanaf dat ik Rowyn's moeder Tiffany als pupje leerde kennen wist ik het al: daar wil ik ooit een pup van! De planning was om eind 2010 of 2011 een hondje er bij te nemen. Maar soms krijg je een kans die te mooi is om te laten lopen. Rowyn was zo'n kans.


Rowyn is heel sociaal en open naar mensen en honden. Hij is ondernemend, inventief en eigenwijs en als hij eenmaal iets in zijn koppie heeft, breng je hem niet snel op andere gedachten. Het is de boevigste Sheltie die ik ooit heb meegemaakt!Regelmatig moet ik hem van de eettafel of de vensterbank afsturen. Iedere keer kijkt hij me weer verbaasd aan, alsof hij het heel vreemd vindt, dat dat zoiets niet mag.


Vanaf het begin heb ik spelenderwijs getraind met Rowyn. Hij kent inmiddels heel wat trucjes en we zijn bezig met het aanleren van verschillende posities. Hij kan zich nog niet lang concentreren, waardoor meedoen aan dogdancewedstrijden nog even niet aan de orde is.


Toen Rowyn 10 maanden was, is hij voor het eerst bij schapen geweest. Ik was nieuwsgierig of hij aanleg zou hebben om te hoeden, maar verwachtte er niet veel van. Er zijn namelijk nog maar weinig Shelties die het instinct hebben om hun oorspronkelijke werk te doen. Maar wat bleek, hij had direct interesse! Daarom ben ik doorgegaan met trainen. Rowyn vindt het geweldig en doet enthousiaste pogingen om te hoeden. Voor een filmpje klik hier.


Ik heb een weblog bijgehouden over zijn puppytijd.

 

 

 

 

1

 

1

 

1 Rowyn
logo